Kerstmarkt Eext

Info Bezoekers


Op de honderden jaren oude brink in Eext vindt van 20 t/ 21 december 2024 een traditionele kerstmarkt plaats. Een historische, feestelijke, sfeervolle en kleurrijke plek om gezamenlijk te eten en te drinken en gezellig te struinen langs de verschillende kramen op zoek naar kerstversiering, een kerstgeschenk of om zo maar een paar leuke ideeën op te doen om in kerstsfeer te komen.

De kerstmarkt van Eext is een goede remedie tegen duisternis en kou aan het einde van het jaar, Een bezoek aan de kerstmarkt met glühwein of chocolademelk, een lekkere geroosterde braadworst en het warme licht van de kaarsen en kerstverlichting is bijna een must. De toegang is gratis

 

Tijdens de kerstmarkt van Eext op 20 december as zal de Gasselter Blaoskapel de muzikale omlijsting verzorgen van 17 t/m 21 uur. 

Sinds 2015 heeft de Muziekvereniging Harmonie Gasselte ook haar eigen blaaskapel. Daarnaast zijn er de hele dag optredens van De Dickens groep 't Veenvolk, bestaande uit 8 personen. Zij vermaken het publiek met spelletjes en raadsels en beelden daarbij beroepen uit.

Informatie voor bezoekers

De kerstmarkt van Eext is een knusse markt. In 2024 wordt de markt georganiseerd over twee dagen. Op vrijdag 20 december van 16.00 t/m 21.30 uur en op zaterdag 21 december van 10 t/m 16.00 uur. We gaan de markt  groter op zetten. Het streven is om ongeveer 50 kramen op te stellen.  We stellen een stijl of thema niet verplicht en geven ruimte aan verenigingen om in of rond hun kraam activiteiten te organiseren of zelfgemaakte producten te verkopen. De markt wordt niet op de Stationsstraat georganiseerd maar op de grote brink aan de Stationsstraat. 

We zullen naast voldoende kramen een horecaplein en verschillende nevenactiviteiten opstellen. Ook de kinderen zullen niet vergeten worden. Standhouders hebben uiteraard leuke kerstcadeautjes, kerststukken, en vooral veel artikelen die te maken hebben met kerst en oud en nieuw. Alle reden dus voor een bezoekje aan de kerstmarkt van Eext op 20 en 21 december as

Waar wordt de markt gehouden ?

De markt wordt op de grote brink aan de Stationsstraat te Eext gehouden. 

Hoe laat begint de markt ?

De aanvang van de markt is op vrijdag om 16.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur. De sluiting is op vrijdag om 21.30 uur en op zaterdag  om 16.00 uur. 

Standhouders kunnen op vrijdag vanaf 15.30 uur en op zaterdag vanaf 08.30 uur hun kramen inrichten. 

Wie staan er op de markt ?

Binnenkort starten we hier met publiceren van de aangemelde standhouders.


Standhouders

Zodra de standhouders bekend zijn, zullen wij onderstaand een namenlijst publiceren. 


Dagindeling

Zodra de dagindeling en programma bekend is zullen wij u hier informeren.